Wolf

250g m±ki
250 g masła
250 g orzechów mielonych (dodałam włoskich)
1 szkl cukru
4 żółtka
cukier waniliowy

wszystkie składniki zagnie¶ć, uformować kulkę, owin±ć foli± i włozyć na ok godzinę do lodówki(lub na 20 min do zamrażarki).
Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowywać na ok 2mm, wykrawać dowolne kształty. Piec na lekko złoty kolor ok. 10 -15 min w temp 150-170*C.
Uwaga: ciasto jest delikatne i może się kruszyć.


A piekła¶ już te ciastka?
Tereniu chyba tak skoro napisala ze dodala wloskich
tak Teresko piekli¶my w sobotę, mieli¶my do¶ć duże foremki i w takiej wielko¶ci wyszło ich około 40, jedli¶my do wczoraj i przez wszystkie dni były kruche i smaczne, tylko z orzechami włoskimi s± do¶ć tłuste


I poczyniłam dzisiaj te Twoje ciastka mka.S± pyszne-dzięki za przepis,napewno nie jeden raz je jeszcze upiekę,orzechy mam swoje,rzeczywi¶cie s± tłuste i bardzo kruche a jednocze¶nie bardzo smaczne.
cieszę się, że smakuj±
ja przepis dostałam od pani która była na ¶więta w tym samym pensjonacie co my i przywiozła ze sob± te ciasteczka
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • ptsite.xlx.pl