Wolf
7 ziemniaków
3 marchwie
pokroić w kostkę i gotować w 2 litrach wody
1 puszka kukurydzy
1 puszka fasoli białej
1 puszka fasoli czerwone
dodac do ziemniaków wraz z zalew±
7 cebul
7 z±bków czosnku
1/2 kg miesa mielonego
warzywa pokroić i smażyć z mielonym
Wszystko dodać do zupy, dolać 1 litr soku pomidorowego (najlepiej z hortexu) dodać przyprawy: sól, pieprz, paprykę ostr±, cukier, cało¶ć pogotować jeszcze przez 10 min.
Jedna uwaga - wychodzi jej dużo, my będziemy je¶ć ze 3 dni
Ciekawy przepis,ja gotuję trochę inaczej.
Na 4 łyżkach oleju podsmażam 1 duż± czerwon± lub żółt± paprykę pokrojon± w kostkę,do niej po ok.5 minutach dodaję 2 pokrojone cebule i podsmażam aby cebula się zeszkliła.Następnie dodaję przeci¶nięty 1 lub dwa z±bki czosnku i 25 dkg.mięsa mielonego.Solę,pieprzę i posypuję 1/4 łyżeczki tymianku.Na małym ogniu wszystko smażę ok.15 minut.Po tym czasie dolewam 5-6 szklanek bulionu i dalej gotuję na malutkim ogniu ok.20 minut.Na koniec dodaję puszkę odcedzonej i przepłukanej na sitku fasolki czerwonej i jeszcze gotuję z 5 minut.
Twoj± zupkę przy najbliższej okazji jak będzie nas więcej napewno wypróbuję.
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plptsite.xlx.pl