Wolf
Wypróbowali¶my, jest łatwe, pyszne i nawet po 5 dniach smakuje jak ¶wieżo upieczone .
225 gr miękkiego masła,
375 gr ciemnego cukru muscovado (nie miałam takiego to dodałam zwykły br±zowy ale wypróbowałam też z białym, białego daję szklankę),
1 cukier waniliowy lub 1 łyżeczka ekstraktu wanilii,
2 jajka, lekko ubite,
100 gr ciemnej czekolady, rozpuszczonej (ja daję tabliczkę Wedlowskiej gorzkiej),
200 gr m±ki,
1 łyżeczka sody,
250 ml wrz±tku,
Zmiksować masło i cukiery, dodać jajka - ponownie zmiksować. Dodać rozpuszczon± i przestudzon± czekoladę - wymieszać, ale tylko tyle, żeby składniki się poł±czyły. Następnie
dodawać na przemian łyżkę m±ki zmieszanej z łyżeczk± sody i łyżkę wrz±tku aż
do uzyskania płynnej czekoladowej masy. Masę przelewamy do foremki. Pieczemy
przez 30 minut w temp. 190 stopni i potem 15 minut w temp. 170. Ciasto jest
wilgotne w ¶rodku i takie ma być.
aha przepis jest na mał± blaszkę keksow± 23x13x7 cm
ale mi narobiłas ochoty na ciasto
az mi slinka pociekla
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plptsite.xlx.pl